donderdag 29 juli 2010

egeltje

Zomeravondgast

Als de zomeravond is gevallen start het egeltje snuivend en blazend zijn zoektocht naar spinnen torren en muizen. Vanaf de overkant van ons huis waagt hij zich over de schulpweg . Langs de trap, door tuin hobbelt hij het bruggetje over en gaat tussen het afgemaaide gras wat ligt te drogen op zoek naar zijn eten. Voor de beginnende natuurfotograaf is een egelfoto maken niet moeilijk. Verblind door het licht blijft hij muis stil zitten. Konijnen kunnen dat ook zo goed, in het schijnsel van de koplampen op weg blijven zitten. en dan vergeten weg te rennen.

Dit was het laatste bezoek van de egel. De avond erna speelde nederland de kwartfinale . Toen tegen hald twaalf s ávonds het verkeer op de schulpweg weer opgang kwam moet het gebeurd zijn.
De volgende ochtend werd mijn zoon dion door een vriendje geroepen.
He, dion, moet je kijken.... daar lag de egel; lang plat en bijna onherkenbaar.
Avonden daarna hebben we vergeefs gewacht op onze bezoeker.
Het is echt ons egeltje geweest .

Verdriet moet je delen en iedereen in mijn omgeving moest het weten dat de egels aan de schulpweg bijna uitgestorven waren. Wij hebben er nog eentje , hoor reageerden onze overburen. achter in de houtstapel woont hij. Mocht er nog ergens een partner egel ronszwerven , dan komt het toch nog goed met nieuw egelgezinnetje.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: